sobota 2. dubna 2016

EMPTY péče o pleť - micelárky, tonika, odličovače, ...

Ahoj, jsem tady s další částí spotřebovaných produktů a tentokrát to budou micelárky, oční odličovače, tonika a další... 


Začnu micelárkami, které v poslední době používám neustále.


1. GARNIER Micelární voda pro citlivou pleť 400 ml - odstraňuje make-up + čistí + zklidňuje, odličuje obličej, oči a rty. Navíc je neparfemovaná. Myslím, že tuhle micelárku jsem si kupovala mezi prvníma. Mám sice smíšenou pleť, ale na tvářích citlivou a sedla mi perfektně, navíc mi mírnila na tvářích začervenání. Balení mi vydrželo opravdu dlouho. Nejsem si jistá kolik běžně stojí, ale mám pocit, že jsem ji nedávno viděla v DM za 150 Kč a Rossmann a dokonce i možná Teta měli/možná ještě mají akci 2x400 ml za myslím 2 stovky a nějaké drobné, takže pokud si ji koupíte s někým na půl, ještě ušetříte. Co se týče odlíčení, neměla jsem žádný problém, ale je fakt, že se většino odličuji ve sprše a používám různé gely, pěny nebo oleje. Takže micelárky používám pouze na odlíčení očí a dočištění pleti.

2. GARNIER Micelární voda All in one pro smíšenou až mastnou a citlivou pleť 400 ml - čistí, odličuje a zmatňuje, Taktéž pro obličej, oči a rty. Když už jsem zkoušela růžovou variantu, tak jsem si řekla, že vyzkouším i tuto, která je i pro smíšenou a citlivou pleť, což je můj případ. Tato varianta nebyla špatná, ale více mi vyhovovala růžová, možná proto, že moje pleť alkohol moc nemusí, teda kromě T-zóny a taky mi neeliminovala červené fleky na tvářích, které se mi občas objeví. Cítím tam lehkou parfemaci, což bude možná ten alkohol. Obě micelárky mají totiž stejné složení, jen tato má navíc ve složení onen alkohol.

Dokonce má teď Garnier i dvoufázovou micelární vodu 3v1, ráda bych ji co nejdřiv vyzkoušela :)

3. L'Oréal Paris Sublime Soft zdokonalující micelární voda 3v1 200 ml - odličuje, čistí a zklidňuje. Bez parfemace. I tato mi moc vyhovovala, stejně jako růžová Garnier. Kdybych nepsala tento článek, asi mě to ani nenapadne, ale světe div se, tato i růžová Garnier mají naprosto, ale naprosto stejné složení. Ještě aby ne, když jsou ze stejné dílničky že :D No že mě to nenapadlo... Rozdíl je pouze v balení a cena se pohybuje kolem 100 Kč.

4. DERMACOL Perfect Cleanser 2v1 200 ml - odličovací a čistící micelární voda pro mladou pleť.  Obsahuje extrakt z okurky a mořské řasy. Na e-shopu stojí 99 Kč a neobsahuje parabeny. Abych pravdu řekla, absolutně netuším, kde jsem k této micelárce přišla, sama bych si ji asi nekoupila. Za to bych moc ráda vyzkoušela jejich micelárku s kyselinou hyaluronovou. Celkově mě to nijak neohromilo, takže mě neláká si to ani koupit znovu.


5. BIODERMA Micelární voda pro citlivou pleť 100 ml - jednou měla Bioderma nějakou akci, že posílala tyhle malé micelárky, jedna se dostala i ke mně. Já vím, že ji každý miluje, možná kdybych měla plné balení a používala ji dýl, tak ji budu taky milovat, ale každému vyhovuje něco jiného a mě moc neohromila. Určitě dávám přednost Garnier nebo Loreal micelárce a to nejen kvůli ceně. Jelikož toto malé balení sežene kolem stovky. na druhou stranu má lepší složení než klasické drogerkové micelárky.

6. VICHY Pureté Thermale odličovací micelární voda 3v1 30 ml - i u této micelárky jsem zkoumala složení, které je stejné jako u růžové micelárky Garnier a Loreal. Kromě teda toho, že navíc obsahuje panthenol a je parfemovaná. I tak bych z tohoto malého balení nic moc nepoznala. Cena za plné balení, tedy 200 ml, se pohybuje asi okolo 200-250 Kč, 400 ml kolem 300-350 Kč.


7. AMIE Bright Eyes oční odličovač 125 ml - vlastně ani nevím, kde a jak jsem se dozvěděla o e-shopu Mojesminky.cz , kde jsem tento odličovač objednávala. Jelikož jsem zrovna žádný odličovač neměla, objednala jsem si tento, stál 139 Kč a doprava byla zdarma. Osobní odběr je také možný, ale jen v Brně. Ráda bych tento e-shop doporučila, najdete zde jak pečující, tak dekorativní kosmetiku a co je hlavní - kosmetiku netestovanou na zvířatech.
Zpět k odličovači.... měl světle modrou krásnou barvu a opravdu hezky odličoval. Amie je anglická kosmetika a na e-shopu najdete i další produkty. Odličovač obsahuje několik přírodních složek jako je extrakt z okurky, hroznová voda, heřmánek a chrpa luční. Moc se mi líbí i roztomilé balení.

8. GARNIER 2v1 posilující odličovač očí 125 ml - a to bych nebyla já, abych si nekoupila zase něco jiného, co jsem ještě nezkoušela. Na tento odličovač jsem slyšela spoustu chvály, tak jsem si ho taky konečně pořídila. Posílení řas jsem si nijak nevšimla, celkově odličoval dobře. Nejvíc mi vadilo mastné oční okolí a trošku takový ten pocit jakoby mlhy před očima. Cena se pohybuje myslím kolem 80-90 Kč.


9. RYOR čistící pleťové mléko arnika 200 ml - pro suchou a citlivou pleť. Tento produkt mi moc vyhovoval, jak už jsem psala, nejraději se odličuji ve sprše, takže všechno jednoduše smyju pomocí přípravků a vody. Parfemace mi nevadila, ale co mi vadí hodně je přítomnost chloracetamidu. Ano, tato konzervační látka je v určitém množství povolená v kosmetických přípravcích v EU(musí mít ale označení: obsahuje chloracetamid), ale např. v Kanadě je zakázaná z důvodu škodlivých účinků na plodnost. Jsem z toho dost v rozpacích, ale tyhle hnusy své pleti už dál rozhodně dodávat nechci. Jinak přípravek stojí kolem 80 korun.

10. BALEA čistící pleťový krém 150 ml - pro suchou a citlivou pleť. Obsahuje výtažky z nějakého keře vilínu virginského a dále výtažky z vodního melounu. Každopádně pro mě to byl dost propadák. Osobně mi to smrdělo, ale každému voní něco jiného že. Denní čistění, jak píšou, bych s tímto krémem určitě nedala. Šíleně mi to po použití stahovalo obličej a měla jsem ho snad ještě vysušenější než předtím. Používala jsem to vždycky s velkou prodlevou a dávala tomu několikrát šanci, ale prostě to nešlo. Ještě tam troška zbyla. Vůbec netuším kolik to stálo a za mě to byly vyhozené peníze.

11. YVES ROCHER čistící gel s vyživujícími účinky 30 ml - výrobek je určen pro suchou pleť a obsahuje výtažek z mízy jasanu, vodu z bio vilínu(stejně jako Balea krém o odstavec výš) a výtažek z aphloie(rostlina/keř z východní Afriky, Madagaskaru). Gel nebyl špatný, ale opět mi vadila parfemace. Plné balení jsem našla na e-shopu za 239 Kč, já jsem tuhle miniaturku dostala k předplatnému beauty boxu ještě spolu s dalšími 2 produkty z této řady.


12. ZIAJA okurkový pleťový tonik 200 ml - pro mastnou, smíšenou a normální pleť, neobsahuje alkohol, obsahuje výtažek z dužiny okurky a Provitam B5 (D-panthenol). Podle popisu by měl např. uzavírat rozšířené póry, což podle mě nedělá. Ale byl takový svěží a hezky voněl a má tak akorát velkou dírku pro přesné nanesení na tamponek. Cenu tipuju tak kolem 60 -70 korun.

13. SEPHORA Instant Refreshing Toner 50 ml - tento tonik jsem si sama nekupovala, ale dostala jsem ho k jednomu nákupu na internetu. Vůbec nevím jaká je cena tohoto cestovní balení natož plného, do Sephory moc nechodím. Složení by mělo být bez parabenů a alkoholu, ale já si nemůžu pomoct, já tam nějaký alkohol cítím a i při používání mě občas pálil a dost potom studil. Ani očím to nedělalo moc dobře, i když jsem se dost vyhýbala očnímu okolí. Takže pokud ho máte někdo doma, určitě mi napište, jestli vás taky studí :D


Ještě bych ráda dodala, že uvedené ceny rozhodně nejsou přesné a je to spíš můj odhad nebo co jsem našla na internetu. A celkově co může vyhovovat mně, nemusí vyhovovat ostatním a naopak :)




2 komentáře:

  1. micelárku od Garnier milujem :)

    http://nicolland.blogspot.co.at

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám v plánu vyzkoušet ještě tu dvoufázovou :)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Přečtu si ho hned jak budu moct :)